Składniki:
- 3 spore marchewki
- 2 spore pietruszki
- korzeń selera
- spory ziemniak
- duża cebula
- 4 duże ogórki kiszone
- 4 jajka
- jabłko
- groszek konserwowy
- majonez ( w wersji nie ścisłe paleo polecam Kielecki )
- przyprawy- sól i pieprz
Sposób tradycyjny:
- Warzywa korzeniowe myjemy wkładamy do gara i gotujemy do miękkości ( sprawdzamy widelcem- ma być miękkie, ale nie bardzo), studzimy.
- Wyjmujemy warzywa, do tej samej wody wkładamy jajka i gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
- Ugotowane warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę.
- Jajka obieramy i też kroimy w kostkę, podobnie ogóry, cebulkę i jabłko.
- Mieszamy wszystko razem, dodajemy odcedzony groszek i majonez, doprawiamy do smaku.
Wersja druga- szybsza ;)
- Warzywa obieramy, kroimy w kostkę ( mam patent i kroję słupki w krajalnicy do frytek, potem ciach w kostkę ;)) i gotujemy na parze.
- Jajka gotujemy na twardo i reszta jak w przepisie powyżej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz