wtorek, 7 czerwca 2016

Leczo

Od jakiegoś czasu mam fazę na leczo. Jem je codziennie na śniadanie i chyba prędko mi się nie znudzi ;). Robi się je szybko, a można sobie podszykować wieczorkiem i rano tylko udusić. Przed nami dopiero sezon na świeże warzywa, ale i teraz bez problemów nawet w markecie można kupić potrzebne produkty.

Składniki:
kiełbasa ( ze sprawdzonego źródła ze znanym składem najlepiej z małej, lokalnej masarni lub mięsko wieprzowe czy pierś z kurczaka)
cebula
papryka
cukinia
koncentrat pomidorowy
przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona
smalec

Na rozgrzany smalec wrzucamy pokrojoną kiełbasę/ mięso, podsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa ( młodą cukinię ze skórką). Całość doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. 

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz